Da li ste znali da je ime pravoj italijanskoj pici zapravo ,,Neapolitan pizza”.
Najpre dobro pripremite testo da vam se ne raspada, a potom ne dozvolite da grešite mnogo oko priloga i stavite samo svež bosiljak, ukoliko stavite kečap pre nego što je pošaljete u pećnicu – pogrešićete!
Dodajte pelat i malo svežih šampinjona, nekolio maslina, lepo ih dekorište da bi bila lepa na izgled.
Dodajte stotinak gr mocarele, pršutu, može i kaloričnija.
Sos za picu (dovoljan za 4 pice):
- konzerva pelata
- 2 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli
- svež bosiljak
„Brzi“ starter (napraviti uveče)
- 35 g belog brašna dmBio tip 550
- 40 g vode na sobnoj temperaturi
- instant kvasac na vrh noža Dr. Oetker
Sastojci za 6 pica (pripremiti ujutru)
- 365 g belog brašna dmBio tip 550
- 400 g brašna za testeninu „00“ (ili opet belo 550)
- 200 g polubelog speltinog brašna dmBio tip 630 (ili opet belo tip 550)
- sav “brzi” starter od sinoć
- 600 g vode na sobnoj temperaturi
- 20 g kvalitetnog ekstradevičanskog maslinovog ulja dmBio ili Terra Creta
- 3 g instant kvasca Dr. Oetker
- 30 g sitne morske soli