Prava italijanska pizza kod kuće, evo šta vam je potrebno

Pizza, ilustracija, fotografisaio: Marcos Vega, preuzeto: Pixabay.com
Pizza, ilustracija, fotografisaio: Marcos Vega, preuzeto: Pixabay.com

Da li ste znali da je ime pravoj italijanskoj pici zapravo ,,Neapolitan pizza”.

Najpre dobro pripremite testo da vam se ne raspada, a potom ne dozvolite da grešite mnogo oko priloga i stavite samo svež bosiljak, ukoliko stavite kečap pre nego što je pošaljete u pećnicu – pogrešićete!

Dodajte pelat i malo svežih šampinjona, nekolio maslina, lepo ih dekorište da bi bila lepa na izgled.

Dodajte stotinak gr mocarele, pršutu, može i kaloričnija.

Sos za picu (dovoljan za 4 pice):

  • konzerva pelata
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • svež bosiljak

„Brzi“ starter (napraviti uveče)

  • 35 g belog brašna dmBio tip 550
  • 40 g vode na sobnoj temperaturi
  • instant kvasac na vrh noža Dr. Oetker

Sastojci za 6 pica (pripremiti ujutru)

  • 365 g belog brašna dmBio tip 550
  • 400 g brašna za testeninu „00“ (ili opet belo 550)
  • 200 g polubelog speltinog brašna dmBio tip 630 (ili opet belo tip 550)
  • sav “brzi” starter od sinoć
  • 600 g vode na sobnoj temperaturi
  • 20 g kvalitetnog ekstradevičanskog maslinovog ulja dmBio ili Terra Creta
  • 3 g instant kvasca Dr. Oetker
  • 30 g sitne morske soli

Reklamni prostor

Medicina, zdravlje

Medicina, zdravlje

0

Tehnika, elektronika

0
  • Nema podkategorija

Trgovina

0
  • Nema podkategorija

Reklamni prostor